Paddenstoelen Werkgroep

De Paddenstoelen Werkgroep is in 2019 officieel gestart. De deelnemers deden al langer mee met de inventarisatie onderzoeken van de KNNV- Amersfoort. In 2019 zijn er toen ook twee nieuwe deelnemers bijgekomen. De groep bestaat uit enthousiaste mensen waarvan sommigen zich al jaren bezighouden met paddenstoelen (inventariseren, fotograferen of gewoon ervan genieten tijdens wandelingen).

De groep doet jaarlijks mee aan de inventarisatie in een natuurgebied in de omgeving van Amersfoort. In het najaar gaat de groep in wisselende samenstelling een aantal keren gericht  paddenstoelen inventariseren. In de loop van het jaar worden ook uit andere werkgroepen waarnemingen doorgegeven, soms ook met de vraag om de paddenstoel op naam te brengen.

En een aantal mensen hebben zich het afgelopen jaar bezig gehouden met een aparte soortgroep: de Slijmzwammen waarvan wij in Nimmerdor meer dan 25 soorten hebben gevonden.

De deelnemers van de werkgroep hebben een Whatsapp groep aangemaakt om waarnemingen te delen en ook voor determinatie vragen.  Nieuwe literatuur wordt in deze groep ook gedeeld. Inmiddels zijn er in toenemende mate mensen die met vragen bij ons terechtkomen.

Daarnaast is de werkgroep een vraagbaak voor mysteries op het gebied van paddenstoelen. Weten wij het niet dan gaan wij op zoek naar het antwoord!!!

Contact
Werkgroepcoördinator Leendert Smit, leendert.jr@12move.nl

Foto’s: Ruud van Veenschoten