Werkgroep Dagvlinders / insecten

De werkgroep is destijds gestart als dagvlinder werkgroep, om dagvlinders te inventariseren naar soort en aantal. We deden eens per 2 weken een telling, op middagen met geschikte weersomstandigheden voor dagvlinders, zodat we de variatie gedurende het seizoen in beeld konden brengen. Dit hebben we uitgebreid naar andere insecten (soorten, geen aantallen).

We posten veel van onze waarnemingen in waarneming.nl, wat tevens een heel handig hulpmiddel is om insecten op naam te brengen.

In 2020 hebben we op Golfbaan de Hoge Kleij meegedaan aan de grote natuurinventarisatie. Op 11 middagen hebben we insecten geïnventariseerd, steeds corona-proof door voldoende afstand te houden.

In dit bijzondere corona-jaar waarin iedereen veel thuis moest blijven, hebben we naast de grote inventarisatie ook een ‘insecten tuinsafari’ gehouden.  We zochten insecten in onze tuinen en rondom huis, en deelden onze vondsten in de app-groep. Leuk om te zien dat je extra veel insecten vindt als je er speciaal naar gaat zoeken.

Tot slot is er nog een excursie georganiseerd naar landgoed Emelaer, waar bandheidelibellen vlogen.

Contact
Werkgroepcoördinatoren Jan van Asselt, j.asselt1947@kpnmail.nl en Marian Marseille, m.marseille@planet.nl