26 mrt | WNA Natuurlezing: Orchideeën in Nederland

WNA Natuurlezing | Orchideeën in Nederland – door Mark Meijrink
dinsdag 26 maart 2024 | 20:00-22:00 uur | Het Groene Huis & online

Ruim tien jaar reisde Mark Meijrink, hoofdauteur van het boek ‘Orchideeën in Nederland’ door binnen- en buitenland op zoek naar orchideeën. Geboeid door de fascinerende ecologie van deze plantenfamilie bracht het hem op de mooiste plekken.

Uitbundige kleuren en bijzondere verhalen – Het zijn niet zozeer de uitbundig gekleurde bloemen die orchideeën zo bijzonder maken, het is het verhaal dat achter iedere orchidee schuilgaat. Vaak gaan die verhalen over de ecologie, zoals de relatie die orchideeën hebben met bestuivers en mycorrhiza. Mark vertelt over deze ecologische relaties en over de avonturen die hij beleefde bij het maken van zijn boek. Natuurlijk komen ook de Amersfoortse orchideeën aan bod.

Foto: In de buurt van Valkenburg portretteerde Mark Meijrink de grote keverorchis, de purperorchis en kruisingen tussen purperorchis en soldaatje.

PRAKTISCHE INFORMATIE
– Datum: dinsdag 26 maart 2024
– Tijd: 20:00-22:00 uur (zaal open om 19:30 uur)
– Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
– Toegang: gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig. Koffie en thee zijn tegen betaling verkrijgbaar.
– Online te volgen: via deze Zoom-link, login op dinsdag 26 maart vanaf 19:45 uur. Vragen stellen kan alleen live in Het Groene Huis.

WNA Natuurlezingen worden georganiseerd door Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.