WNA Natuurlezing: Fossiele schelpen

Hybride Natuurlezing door Bas de Wilde
dinsdag 2 november 2021 | 20:00 uur | online via deze Zoom-link en live in Amersfoort

Op alle Nederlandse stranden spoelen fossiele schelpen aan, hoewel sommige stranden kansrijker zijn om bijzondere soorten te vinden dan andere. Wist u dat onder Amersfoort stranden liggen van zo’n 120.000 jaar oud? Jammer dat we daar niet bij kunnen…

Tijdens de natuurlezing ‘Fossiele schelpen onder de loep’ op dinsdagavond 2 november 2021 vertelt Bas de Wilde wat fossiliseren is en hoe fossiele schelpen eruit zien, waarbij hij veel voorbeelden zal laten zien.

Op de foto een Petalocardia pectinifera, een fossiele schelp (foto: Bas de Wilde). Hoe oud zijn de fossiele schelpen van de Nederlandse kust? Welke soorten spoelen er zoal aan, en wat zijn goede stranden om die te vinden?

Hybride Natuurlezing in het Groene Huis in Amersfoort (max 50 bezoekers) en online te volgen via Zoom. Via Zoom komen alleen spreker en gastheer in beeld. De lezing is opgebouwd uit enkele blokken. Na elk blok beantwoordt Bas de vragen van de Zoom-chat en uit de zaal.

WNA Natuurlezing: Fossiele schelpen onder de loep
– Datum: dinsdag 2 november 2021
– Tijd: 20:00-21:00 uur; zaal open 19:30 uur
– Locatie: het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
– Toegang: gratis, max 50 bezoekers; aanmelden niet nodig. Als je gezondheidsklachten hebt, kom dan niet naar Het Groene Huis.
Online te volgen via https://us06web.zoom.us/j/83413196294 (login om 19:50 uur).

Organisatie
WNA-lezingen worden georganiseerd door Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.