Vogelexcursies 2021/2022

Dit jaar gaan we anders om met de planning van de excursies. We leggen de data vast, we hebben interessante gebieden gekozen, maar – we koppelen de data nog niet aan de gebieden. Paul Lindhout zal circa drie weken voor elke excursie inschatten welk gebied het meest in aanmerking komt om bijzondere soorten en/of voldoende soorten vogels aan te treffen.

Onmiddellijk dient zich een uitzondering aan. We leggen nu al vast dat we dat we in mei 2022 naar de Duursche Waarden gaan. We gaan daar op bezoek bij de bevriende vogelaars Marian Bremer en Theo Hurenkamp, waar we vanuit hun tuin (mogelijk) goed zicht zullen hebben op een Slechtvalk nest.

Gebieden die we willen gaan bezoeken:
Park Vliegbasis Soesterberg, Oostvaardersplassen, Arkemheem, Pier IJmuiden, Landgoed Klein Bylaar, De Blauwe Kamer, De Duursche Waarden (Fortmond), De Biesbosch en De Stille Kern.

Agenda en terugblik 2021/2022
– 25 sept 2021: Den Treek
– 22 nov 2021: Oostvaardersplassen
– 29 jan 2022: Excursie Tuinvogeltelling in Terschuur
– 26 feb 2022: IJmuiden Zuidpier
– 19 mrt 2022: Polder Arkemheen
– 23 apr 2022
– 21 mei 2022: Duursche Waarden, Fortmond
– 25 juni 2022

De excursies zijn op zaterdag. In de regel vertrekken we om 09.00 uur vanaf de carpoolplaats Leusden.

Alice van Hunnik heeft voor het laatst meegewerkt aan de planning en begeleiding van de excursies. Wij bedanken Alice voor haar enthousiasme en de deskundige inbreng. Dankzij Alice hebben we een bloeiende vogelwerkgroep.

Meedoen?
Wil je meedoen aan de vogelexcursies, meld je dan aan bij Frans Bokdam, frans.bokdam@gmail.com met je email-adres en mobiele telefoonnummer. We hebben een Vogelwerkgroep-app, dat communiceert nog gemakkelijker dan per mail. Je krijg dan kort tevoren bericht met nadere informatie.

Informatie
Zie ook Vogel Werkgroep KNNV Amersfoort e.o.