Natuur in beeld 2021-2022, door Gert

Gert de Wit maakt van zijn natuurfoto’s regelmatig een uitgebreid fotoverslag. Zo ontstaat een prachtig, beeldend verhaal vol insecten, vogels en ander natuurnieuws:

“Maandelijks stel ik een verslag samen van alle foto’s die ik door de dagen heen maak. Waar ik ga, ik heb altijd mijn camera bij mij. Na jarenlang met een zware telelens te hebben gesjouwd, fotografeer ik nu met een compact-camera, de Sony cybershot DSC-HX400V (20,4 megapixels; 365 euro) die makkelijk te dragen is en die zowel de tele-, macro- en filmfunctie in zich heeft.

Mijn doel (naast mijn eigen plezier in de natuur en het fotograferen hiervan) is vastleggen wat iedereen zou kunnen zien. Hoe groot of klein ook. Hopelijk maakt het de kijker bewust van het veelzijdige leven in onze dagelijkse omgeving. Je hoeft niet ver weg om de schatten van de natuur te zien. Prikkelen om om je heen te kijken. Want een foto maken is niet zo moeilijk, maar waarnemen en zien wat er om je heen leeft en beweegt is een andere zaak. Waardering ontwikkelen voor de natuur die zoveel verscheidenheid (bio-diversiteit) laat zien, dat het je soms duizelt. Ook je laten beseffen dat zonder gezonde natuur, wij een zeer kwetsbare diersoort (b)lijken te zijn.

Ik fotografeer puur. Bewerk mijn foto’s niet. Hooguit een uitsnede om een detail te laten zien. Hierdoor hoop ik te bereiken dat iedereen denkt: ‘Dat kan ik ook.’ Heel veel plezier met kijken, maar zeker ook met zelf ontdekken. Elk seizoen heeft zijn schoonheid.”

Groene groet,
Gert de Wit, coaching@gertdewit.nl