4 okt | WNA lezing: Mijn 1.000 soorten tuin in Utrecht

Natuurlezing door Luc Hoogenstein, bioloog en natuurfotograaf
di 4 okt 2022 | 20:00-21:30 | Het Groene Huis, Amersfoort & online

Bioloog Luc Hoogenstein stond op 1 januari 2021 – Coronatijd – voor een bijzondere uitdaging: hij ging proberen om 1000 dier- en plantensoorten in en om zijn huis te vinden. Dat huis staat niet midden in een natuurgebied, maar is een rijtjeshuis in Utrecht.

Een jaar lang volgde Luc de natuur in zijn tuin, in huis, op het balkon en op de stoep, en ontdekte dat de stad een zeer gevarieerde dieren- en plantenwereld kent. Zijn project #mijn1000soortentuin bracht hem nieuwe inzichten in hoe zijn tuin als natuurgebied fungeert en hoe dat komt. Naast bioloog is Luc ook natuurfotograaf, waardoor hij een groot deel van de soorten vast heeft weten te leggen. Foto: vuurwantsen, in de tuin van Luc.

In de lezing veel beelden en verhalen van fascinerende en soms onverwachte dier- en plantensoorten die in ieders tuin kunnen voorkomen, maar waarvan velen geen weet hebben.

Luc heeft zijn bevindingen in een boek vervat dat in november uitkomt: “Mijn 1.000 soorten tuin – Vind alles wat in je tuin vliegt, kruipt, loopt, zwemt en groeit” (uitgeverij Noordboek). Tijdens de lezing dus alvast een voorproefje.

WNA Natuurlezing: Mijn 1.000 soorten tuin
– Datum: dinsdag 4 oktober 2022
– Tijd: 20:00-21:30 uur
– Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
– Online te volgen via: https://us06web.zoom.us/j/82655316482. Vragen stellen kan alleen live in Het Groene Huis.
– Toegang: De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Aanmelden is NIET nodig, maar kom op tijd.

Contact WNA Natuurlezingen
Anneke Abma, anneke.abma@kpnmail.nl

Organisatie
WNA Natuurlezingen worden georganiseerd door Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.