13 & 15 april | Natuuracademie: Korstmossen

NATUURACADEMIE | Minicursus Korstmossen
theorie: donderdag 13 april 19:30 uur | excursie: zaterdag 15 april 10:00 of 13:00 uur

Korstmossen zijn de ‘vlekken’ op bomen, stoepen en muren en je komt ze overal tegen. In heel Nederland zijn er meer dan 600 soorten, maar rondom je huis zijn het er ook al gauw 100.  Vaak heb je wel een loepje nodig om ze goed te zien maar dat maakt het extra interessant. Ze hebben allerlei kleuren  en vormen waaraan je ze vaak goed kan herkennen. Kleuren:  blauw, grijs, groen, geel en rood. Vormen: korstjes, blaadjes, struikjes, schubjes en staafjes. Zoals het eikenmos, op deze foto van Arie van den Bremer.

De Natuuracademie organiseert deze minicursus korstmossen om de wereld van de korstmossen te openen voor iedereen die daar nieuwsgierig naar is. Er is een theorieavond in Het Groene Huis in Amersfoort, en een excursie inde Schammersteeg in Leusden.

Docent:  Arie van den Bremer

Minicursus Korstmossen: een theorieavond en een excursie
– Theorie: donderdag 13 april van 19:30 tot 21:30 uur, in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
– Excursie: zaterdag 15 april van 10:00-12:00 uur of van 13:00 tot 15:00 uur (2 x max. 12 deelnemers), in de Schammersteeg in Leusden. Meer informatie tijdens de theorieavond.
– Kosten: 10 euro, contant betalen bij binnenkomst (leden KNNV- en IVN-Amersfoort betalen 5 euro)

Aanmelden is verplicht, via CNME@amersfoort.nl (max. 24 deelnemers)

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort, en KNNV- en IVN afd. Amersfoort. Zie ook Het Groene Huis | Natuuracademie