Excursie Waterloopbos

Spetterexcursie: Waterloopbos in de Noordoostpolder
zaterdag 28 augustus 2021 | vertrek 10:30 uur vanaf de Milieustraat, Leusden

Voor onze Spetterexcursie gaan we dit jaar naar het Waterloopbos in Marknesse in de Noordoostpolder. We krijgen daar een rondleiding door gidsen van Natuurmonumenten.  

In het Waterloopbos zijn waterstaatkundige modellen gebouwd ten behoeve van onderzoek voor oa de bouw van de Deltawerken in Zeeland.

Over het gebied – ‘Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos.’ In 1996 werden de laatste onderzoeken uitgevoerd, sinds 2002 is het gebied in beheer bij Natuurmonumenten. ‘In het bos kun je goed zien hoe snel de natuur werkt. Veel modellen zijn overwoekerd door mossen, planten en bomen. Er zijn veel plaatsen waar vogels en kleine zoogdieren schuilen. In het water is nieuw leven ontstaan. Er zijn allerlei libellen, vlinders, vissen, kikkers en salamanders te vinden.’ Lees verder: Natuurmonumenten Waterloopbos

Organisatie: Arie van den Bremer en Leendert Smit

Programma

  • Datum: zaterdag 28 augustus 2021
  • Vertrek 10.30 uur vanaf de Milieustraat in Leusden
  • Aankomst 12.00 uur, gevolgd door lunch (zelf meebrengen)
  • Excursie van 13.00 tot 15.00 uur
  • Napraten met drankje en dan naar huis

Praktisch – Ga je mee? Meld je dan aan bij Arie, uiterlijk 13 augustus ivm de afspraken met de gidsen. We gaan carpoolen. Daarom ook de vraag te laten weten of je wilt rijden en 3 deelnemers mee wilt nemen. Deelnemers betalen 10,- euro aan de chauffeur. Per chauffeur zorgen we voor een routebeschrijving. De excursie (vergoeding gidsen en drankje na afloop) wordt betaald door KNNV Amersfoort.

Aanmelden bij Arie van den Bremer, a.vandenbremer@telfort.nl

Datum & tijd
za 28 augustus 2021 van 10:30 tot 17:00
Vertrekplaats

Carpoolplaats Milieustraat, Leusden